Suomen etnomusikologinen seura

Suomen etnomusikologinen seura ry (SES) perustettiin vuonna 1974. Seuran tehtävänä on edistää etnomusikologista tutkimusta ja levittää tietoa maailman musiikkikulttuureista. Seuran sääntöjen mukaan etnomusikologia ymmärretään kaikkiin musiikinlajeihin ja musiikillisen toiminnan muotoihin kohdistuvana kulttuurisensitiivisenä tutkimusotteena.

SES on luonteeltaan tieteellinen yhdistys, ja jäseninä on musiikintutkimuksen ja lähitieteiden tutkijoiden ja opiskelijoiden lisäksi myös muita musiikin ammattilaisia ja harrastajia. Etnomusikologisen seuran toimintamuotoja ovat julkaisut Etnomusikologian vuosikirja, Musiikin suunta -lehti ja seuran julkaisusarja sekä seminaarit ja tapaamiset. Tieteellisenä seurana SES on valtakunnallinen yhteistoimija, joka edustaa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa tehtävää musiikin kulttuurisensitiivistä tutkimusta.

Seuran toiminnasta vastaa hallitus, joka kokoontuu säännöllisesti ja toimii tiiviissä yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa. Mikäli haluat tietää tarkemmin seuran toiminnasta, tutustu toimintasuunnitelmiin ja -kertomuksiin.

Seuran tavoitteista ja toiminnasta saa lisätietoa seuran toimintasuunnitelmasta, säännöistä sekä liittymällä SES:n ylläpitämään ses-list-postituslistaan. Ses-listalle liitytään ja sieltä erotaan hallinnointisivun kautta: https://whm45.louhi.net/mailman/listinfo/ses-list_etnomusikologia.fi. Samaisella sivulla voi myös vaihtaa listalla olevaa sähköpostiosoitetta esimerkiksi yliopistosähköpostitunnusten vanhetessa.